Κυριακή 30 Μαρτίου 2008

Ο "ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΟΣ" ΗΛΕΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ



Η (υπερ)δεξιά του Κυρίου

Της ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ
Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος δεν έχει πια καμία αμφιβολία: Δημοσίως και παρασκηνιακώς ένας σκληρός πυρήνας δεσποτάδων κινείται με στόχο είτε την ευθεία αμφισβήτηση και αποδυνάμωσή του, είτε για να τον θέσει υπό ομηρία.
Παρά την ευρεία επικράτησή του, οι δυνάμεις της «υπερδεξιάς» του Κυρίου ρίχνουν γέφυρες σε σκληροπυρηνικούς θεολογικά ιεράρχες, ώστε να συγκροτήσουν ένα αντιπολιτευτικό μπλοκ, εκμεταλλευόμενοι την επιλογή του αρχιεπισκόπου να διευθύνει με συνοδικό τρόπο την Εκκλησία (...)
Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός. Σταθερός φίλος του Ιερωνύμου, εδώ και χρόνια, ήταν πάντα στο σκληρό πυρήνα των ψηφοφόρων και υποστηρικτών του, ακόμη και στις εκλογές μητροπολιτών. Αυτή τη φορά στην Ιερά Σύνοδο πήγε με τους σκληρούς ιεράρχες.

Όπως επισημαίνουν αρχιερείς, ο Ηλείας μπορεί να είναι πιστός στις φιλίες του και χωρίς σκοπιμότητες, είναι όμως απρόβλεπτος και συντηρητικός. Υπενθυμίζουν ότι ήταν ο μόνος που κατά την περίοδο των σκανδάλων τόλμησε και αμφισβήτησε τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ίσως η μόνη αιτία που τον έφερε κοντά στον Ιερώνυμο είναι η απέχθειά του για τις παραθρησκευτικές οργανώσεις και τους εκπροσώπους τους μέσα στην Ιεραρχία.
ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ - 30/03/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: