Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

ΟΙ ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ: ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ


.
Μία πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα σχετικά με την παρουσία πετρελαίου στο Ιόνιο παρουσίασε απόψε η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Οι Νέοι Φάκελοι».
.

.
Η ιστορία για το πετρέλαιο στο Ιόνιο ξεκινά με τις καταγραφές του Ηροδότου πριν 2500 χρόνια. Αναζητώντας την άκρη του νήματος, η Σοφία Παπαϊωάννου ταξίδεψε μέχρι τη γειτονική Αλβανία, εκεί όπου σημαντικά πετρελαϊκά κοιτάσματα συνδέονται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, με το τι πραγματικά υπάρχει στο Ιόνιο. Με οδηγό ειδικούς επιστήμονες «Οι Νέοι Φάκελοι» έκαναν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ ένα μεγάλο οδοιπορικό στην Δυτική Ελλάδα στα ίχνη του «μαύρου χρυσού», ενώ απάντησαν σε όλα τα ερωτήματα που αφορούν στη σχέση του Ιονίου με πετρελαϊκά κοιτάσματα, αλλά και το διπλωματικό παρασκήνιο στις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.
Στην εκπομπή αναφέρθηκαν οι ενδείξεις που υπάρχουν για ύπαρξη πετρελαίου στο Κατάκολο, ενώ παρουσιάστηκε το λεγόμενο «Ηφαίστειο» στο βουνό, όπου τα εκλυόμενα από τη γη αέρια αναφλέγονται με μεγάλη ευκολία. Όσοι έχουμε βρεθεί στο λιμάνι και στο Ηφαίστειο γνωρίζουμε αυτό το εντυπωσιακό φαινόμενο, που τώρα αποκτά ευρεία δημοσιότητα.
.

.
Δείτε το πολύ ενδιαφέρον βίντεο με την έρευνα της Σοφίας Παπαϊωάννου εδώ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: