Παρασκευή 4 Ιουνίου 2010

ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΜΕ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ


.
Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε το Κατάκολο το πρωί της 1ης Ιουνίου. Ενώ ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος και δύο κρουαζιερόπλοια είχαν αποβιβάσει τους επιβάτες τους, πυκνοί καπνοί αναδύθηκαν από το πίσω μέρος του βουνού. Ευτυχώς η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα. Ας δούμε τι έγραψε σχετικά το ιστολόγιο Olympia.gr:
.
«Μία από τις ποιό όμορφες τοποθεσίες στην Ελλάδα και βέβαια το μοναδικό μέρος στην Ηλεία που γλίτωσε, προσπάθησαν να κάψουν τα γελοία υποκείμενα προχθές.
Η φωτιά μπήκε στην τοποθεσία «Φάρος» και σβήστηκε από την κινητοποίηση των κατοίκων καθώς τα πυροσβεστικά δε μπορούσαν να προσεγγίσουν το σημείο.
Να υπενθυμίσουμε ότι το Κατάκολο γλίτωσε από τις μεγάλες φωτιές στην Ηλεία χάρη στην συστράτευση του κόσμου που μπλόκαραν κάθε πύλη εισόδου στο πανέμορφο δάσος, μία πραγματική πανσπερμία της φύσης.
Επίσης έκαναν ομάδες ελέγχου στους δύο δρόμους από και προς το χωριό με αποτέλεσμα να κατηγορηθούν ως ακραίοι.
Το μέρος γλίτωσε. Δυστυχώς η Ηλεία κάηκε. Το γιατί κάποιοι θέλουν να ολοκληρώσουν το έργο τους;
Το βουνό του Κατακόλου είναι πραγματικά ένα φιλέτο. Όποιος έχει πάει το γνωρίζει πολύ καλά. Πρόσφατα, τμήματα του έχουν μπει στο σχέδιο πόλης αλλά ο λόγγος φυλάσσεται από το Δασαρχείο (προς τιμήν τους) και δε μπορεί να χερσωθεί. Άρα η μόνη λύση για την «επέκταση του σχεδίου» και την «αξιοποίηση» είναι η φωτιά.
Λοιπόν αγαπητοί φίλοι, ιδιαίτερα εσείς που αγοράσατε ΜΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΙΜΗ ΓΗ την τελευταία τετραετία εις γνώσιν σας, θα σας συμβουλεύαμε να προστατεύσετε το δάσος, διότι αν καεί, να είστε σίγουροι ότι το μόνο που θα χτιστεί στη θέση του θα είναι μαρμάρινες πλάκες.
Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα. Για να δούμε τώρα πόσο παλικάρια είστε.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: