Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2008

Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΟΚΑΣΤΡΟ


Η Ζάκυνθος και τα ηλειακά κάστρα Γλαρέντζα (Κυλλήνη), Τορνέζε (Χλουμούτσι) και Μπελβεντέρε (Ποντικόκαστρο) σε χάρτη του 1764, έκδοση Roux


Ανατολικά του κάστρου διακρίνεται ο χώρος που κάλυπταν άλλοτε το έλος της Κάστας και η λίμνη Μουριά. Στο βάθος το χωριό μας, ο Αϊ-Γιάννης και ο Πύργος. Πιο πίσω η ορεινή Ολυμπία και η Αρκαδία



Νότια το Κατάκολο με το μεγάλο λιμενοβραχίονα. Αν συνεχίσουμε νοερά την ευθεία, θα φθάσουμε στα Στροφάδια


Ο καλύτερα διατηρημένος βορειοδυτικός πύργος, με ισοδομική τοιχοποιία, πιθανόν από τα χρόνια της αρχαίας Φειάς


Βόρεια το Καρακοχώρι, το Σκαφιδιοβούνι και το Λεβεντοχώρι


Το Μερκουραίικο και πίσω του ο Χελωνάτας και οι καταπληκτικές παραλίες του


Ο ήλιος αιωρείται πάνω από τη νησίδα Φειάδα ή Τηγάνι και ετοιμάζεται να βουτήξει στο Ιόνιο. Στο βάθος διακρίνεται το Κερί της Ζακύνθου
.
Αυτή η ανάρτηση είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στους ζακυνθινούς φίλους π.κ. , vertzak και p.lykogiannis

5 σχόλια:

vertzak είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟΝ ΠΙΟ ΖΑΚΥΘΙΝΟΛΑΤΡΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ! ΒΥΤΙΝΑΙΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΚΠΕΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΗΚΟΣ ΚΥΜΑΤΟΣ.

p.lykogiannis είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ.ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΟΚΑΣΤΡΟ ΗΤΑΝ, ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΠΡΟΣΙΤΟ,ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΚΝΗΣ ΒΛΑΣΤΗΣΗΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΟ E MAIL ΣΑΣ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΜΕ,ΑΝ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ.ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΣΩ ΤΗΝ ΑΦΙΕΡΩΣΗ,ΩΣ ΗΛΕΙΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΗΜΙΣΥ.ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ.ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ ΠΟΛΗ.ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ?

Βυτιναιος είπε...

Αφού τη βλέπω απέναντι κάθε απόγευμα που δύει πίσω της ο ήλιος, είναι δυνατόν να μην την αγαπώ;
Εκτός αυτού, έχω έρθει κάμποσες φορές. Έκλεισα τα μάτια μου στην ασχήμια, ακριβώς όπως κάνω και εδώ, και είδα μόνο τις ομορφιές και τα μπουγαρίνια της. Αν έχεις καλή διάθεση, ξεχωρίζεις την ομορφιά.

Το Ποντικόκαστρο είναι προσπελάσιμο μόνο με μακρυά ρούχα, γιατί είναι γεμάτο πουρνάρια. Τα έχω νιώσει στο πετσί μου κανονικά! Ωστόσο άξιζε τον κόπο. Η θέα είναι μοναδική. Δικαίως το έλεγαν οι Φράγκοι Belvedere.
Ακριβώς, η εικόνα είναι αυτή που πουλήθηκε, όπως και χιλιάδες άλλα αντικείμενα πωλούνται στο εξωτερικό.
Θα κάνω το e-mail μου να φαίνεται στο προφίλ.

andreas athanasopoulos είπε...

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΜΕΡΟΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΩ ΜΕ ΜΑΚΡΙΟ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΩ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΜΑΣ!!!!

Βυτιναιος είπε...

Να το τολμήσεις και θα αποζημιωθείς.
Να προτιμήσεις ξημέρωμα, για να δεις την ανατολή από τα αρκαδικά βουνά, ή απόγευμα, για να δεις τον ήλιο να κρύβεται πίσω από τη Ζάκυνθο.
Αν οι αρχές του τόπου ήξεραν τι τους γίνεται, το Ποντικόκαστρο θα είχε άλλη μοίρα. Δεν πειράζει όμως, γιατί αυτοί μπορεί να το "αξιοποιούσαν" με καφετέριες.