Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2009

ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ


Από το Δεκέμβριο του 1996 έως το Δεκέμβριο του 2007 τα Βυτιναίικα είχαν την εφημερίδα του Φιλοπροόδου Συλλόγου. Λόγοι μακράν της θελήσεως της συντακτικής επιτροπής οδήγησαν στην αναστολή της εκδόσεως αυτής.
.

Εδώ και ένα χρόνο τη σκυτάλη πήρε η τεχνολογία, με ένα πιο ευέλικτο σχήμα και χωρίς τους συμβιβασμούς και τις δεσμεύσεις που συνόδευαν την έντυπη φωνή του χωριού. Τα Βυτιναίικα ξεπέρασαν τα όριά τους, έσπασαν τους τοίχους των καφενείων, αγκάλιασαν το Δήμο Πύργου και όλη την Ηλεία και άπλωσαν φτερά στους ουρανούς της εικονικής πραγματικότητας. Απέκτησαν νέους φίλους και γνώρισαν άλλους τόπους και άλλους ανθρώπους.
.

Μια μεγάλη παρέα δημιουργών ιστολογίων και ιστοσελίδων, καθώς και πολυάριθμοι ιστιοπλόοι του Διαδικτύου είναι το νέο αναγνωστικό κοινό. Μεταξύ αυτών, άνθρωποι ευρείας παιδείας, με χιούμορ, ενδιαφέροντα και κυρίως καλή προαίρεση και ένα καλό λόγο στο στόμα. Μπορεί τα καφενεία να στερήθηκαν μερικές αφορμές για πικρόχολα σχόλια, αλλά δεν πειράζει. Οι πηγές εμπνεύσεώς τους είναι ανεξάντλητες, μπορούν και χωρίς την εφημερίδα και τον ηλεκτρονικό της διάδοχο.
.

Στους κακεντρεχείς θα δώσουμε μια βολά γλυκάδι. Στους φίλους από το χωριό και την Ηλεία, την Αρκαδία, τη Ζάκυνθο, την Αχαΐα και τη Μεσσηνία, θα προσφέρουμε ένα ποτήρι κόκκινο "Κτήμα Μερκούρη" και θα τους ευχηθούμε να μας καμαρώνουν και να τους καμαρώνουμε για πάρα πολλά χρόνια. Με υγεία και καλή καρδιά! Και στο χωριό μας μια μόνο ευχή: να το σκέπει η χάρις του πολιούχου Αγίου Τρύφωνος και να του χαρίζει ευημερία!

2 σχόλια:

Katerina ante portas είπε...

Στην υγειά σας! (ως Λάκαινα-ηλειοαναθρεμμένη!)

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.