Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΠΑΛΙ ΕΡΕΙΠΙΑ...


.
Μετράει τις πληγές του ο Πύργος…

Συντάκτης Σάκης Καλογερόπουλος
.

Τις πληγές της πόλης και των δημοτικών διαμερισμάτων του συνεχίζει να καταγράφει ο δήμος Πύργου, στελέχη του οποίου ζητούν την συμπαράσταση της Πολιτείας, τόσο για την κατεδάφιση των επικίνδυνων κτιρίων όσο και την αποστολή λυόμενων κατασκευών, για τη στέγαση των σεισμόπληκτων.
Συγκεκριμένα, ο αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Παναγόπουλος τονίζει την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης του δήμου, για την κατεδάφιση κτιρίων, τα οποία εγκυμονούν κινδύνους τόσο για τους πεζούς όσο και τα οχήματα.
Υπολογίζεται ότι περίπου 40 κτίρια του Πύργου χρήζουν άμεσης κατεδάφισης, την στιγμή που στην βορειοανατολική πλευρά της πόλης παρατηρούνται σημαντικές φθορές και σε νεόκτιστες πολυκατοικίες.
Ειδικότερα στις οδούς Ερμού, Γερμανού, Κιλκίς, Νοταρά, Γορτυνίας, Λιούρδη, Μεγάλου Αλεξάνδρου, Πατρόκλου, Ζακύνθου, στην περιοχή πλησίον της πλατείας Κύπρου, στην Δεξαμενή και στις οδούς περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος του 1ου Γυμνασίου - Λυκείου βρίσκονται ετοιμόρροπα κτίρια, η «συμπεριφορά» των οποίων σε μελλοντική σεισμική δόνηση μπορεί να προκαλέσει την ανησυχία των περιοίκων, οι οποίοι έχουν ζητήσει από τον δήμο την άμεση κατεδάφιση τους.
Παράλληλα ο δήμος Πύργου έχει ζητήσει την αποστολή 23 λυόμενων κατασκευών, για την κάλυψη των αναγκών στα δημοτικά διαμερίσματα.
Συγκεκριμένα 3 για το Σκουροχώρι, 1 για τη Σαλμώνη, 2 για την Παλαιοβαρβάσαινα, 5 για την Βαρβάσαινα, 5 για τον Ελαιώνα, 1 για τα Βυτιναίικα, 3 για το Κολύρι και 1 για τον οικισμό του Λαμπετίου.
Ήδη, το Δ.Σ. έχει ζητήσει την κήρυξη του δήμου Πύργου στο σύνολο του ως σεισμόπληκτου, με υπόμνημα που απέστειλε τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και στο υπουργείο Εσωτερικών.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: