Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΣΕΙΣΜΟΣ, ΒΡΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΕΜΟΣΤΡΟΒΙΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ


2009 NOVEMBER 3
ATHENS: H=05:25: 9.3 IONIAN SEA
LAT= 37.39N LON= 20.35E DEPTH= 39Km Ml=5.7
/- 0.9Km /- 1.2Km /- 1.4Km
RMS= 0.5 GAP= 219 NR= 89
An = 32.7mm Ae = 29.5mm Ml= 5.6 (ATH)
.

.

.
Ξύπνησε ο Εγκέλαδος
Σεισμός 5,7 Ρίχτερ νοτιοδυτικά της Ζακύνθου
Eurokinissi
Ι
σχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Ζακύνθου τα ξημερώματα της Τρίτης.
Ο σεισμός σημειώθηκε στις 07:25 και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή του Ιονίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές.
Όπως δήλωσε στη ΝΕΤ ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης, η δόνηση προήλθε από μια περιοχή, που είναι γνωστή για τους σεισμούς της και παρακολουθείται συνεχώς από τους σεισμολόγους.
Σύνηθες φαινόμενο για την περιοχή του Ιονίου, που δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, χαρακτήρισε ο ομότιμος καθηγητής Γεωφυσικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαζάχος, την ισχυρή σεισμική δόνηση.
Newsroom ΔΟΛ
.
Προβλήματα σε όλη τη χώρα
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα με τους θυελλώδεις ανέμους και τις παρατεταμένες βροχοπτώσεις που επικράτησαν σε όλη τη χώρα προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα με πλημμύρες δρόμων και υπόγειων διαμερισμάτων, κατολισθήσεις και πτώσεις δένδρων ιδίως σε Ηλεία, Αχαϊα και Αιτωλοακαρνανία.
Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές σε καλλιέργειες, ποιμνιοστάσια και θερμοκήπια σε Πάτρα, Μεσολόγγι, Ναύπακτο, Αμαλιάδα και Αγρίνιο.
Ανεμοστρόβιλος στην Ηλεία ξερίζωσε περισσότερα από 30 δέντρα, προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στο δίκτυο επτά κοινοτήτων της Αρχαίας Ολυμπίας.
Η θύελλα σήκωσε τη σήκωσε τη στέγη σχολείου στο δημοτικό διαμέρισμα Μυρτιάς και προκάλεσε ζημιές σε τέσσερα σπίτια. Δέντρα ξεριζώθηκαν επίσης στα Κρέστενα, στον Πύργο και στην Αμαλιάδα.
Στο Νομό Αχαΐας σημειώθηκαν κατολισθήσεις και οι ισχυροί άνεμοι έριξαν δέντρα στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο ύψος του δημοτικού διαμερίσματος Σαγείκων. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στο ορεινό δίκτυο της Αχαΐας.
Newsroom ΔΟΛ
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: