Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

ΔΥΣΟΙΩΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΤΟΥ ΚΑΪΑΦΑ


.
Τα νέα σχετικά με τη λειτουργία των λουτρών Καϊάφα δεν είναι καλά, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο.
.

.
Τη δυσμενή για την Ηλεία, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της είδηση αναδημοσίευσε το Troktiko. Πλέον το Διαδίκτυο καθιστά τα εν οίκω και εν δήμω.

5 σχόλια:

Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων είπε...

Χτες, 27-05, συμμετείχαμε με το σχολείο σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα Λουτρά Καιάφα στο ΚΠΕ Κρεστένων. Απότι μας είπαν οι υπεύθυνοι έχει πλέον εγκαταλειφθεί η όλη υπόθεση. Πλέον δεν υπάρχει τουρισμός και δεν αναδεικνύονται. Το νησάκι της Αγίας Αικατερίνης με τα παλιά ξενοδοχεία τις δεκαετίες του 20 και του 30 έτσι όπως είχαν πρωτολειτουργήσει.. Θυμίζει έρημο τοπίο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις εφημερίδες της εποχής διαφημίζονταν πολλάκις τα ιαματικά λουτρά Καιάφα!! Και αυτοί που τα επισκέπτονταν ήταν εύποροι ξένοι. Το καταλαβαίνουμε από τον τρόπο με τον οποίο είχε ρυθμιστεί ο όλος χώρος, τα έπιπλα, τα υλικά κατασκευής κτλ. Πάντως, τώρα πια όσοι πάνε δεν κάνουν λουτρό μέσα στο σπήλαιο, λόγω διάβρωσης του εδάφους και κινδύνου κατολισθήσεως, αλλά σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους μέσα στο κτίριο και στην πισίνα που βλέπετε. Χτες δεν είχε νερό.. θα βγάλουμε και σχετική ανάρτηση.

Βυτιναιος είπε...

Τι να πάνε να κάνουν οι τουρίστες σε ένα καμμένο τοπίο, το οποίο ενδιαφέρει τους πολιτικούς μόνο αν πρόκειται για χοντρές μπίζνες; Η λίμνη του Καϊάφα με το υπερκείμενο όρος Λαπίθας (Σμέρνα)και τα γύρω χωριά θα μπορούσε να είναι μια λίμνη Κόμο της Ελλάδας. Δυστυχώς όμως η λίμνη Κόμο είναι στη Βόρεια Ιταλία, ενώ εδώ είναι μια ξεχασμένη άκρη του Γιουνανιστάν.

Βυτιναιος είπε...

Σημειωτέον ότι στην εκκλησία της Αγίας Αικατερίνης έχει παντρευθεί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Δημοτικό Σχολείο Αγνάντων είπε...

Δε το γνώριζα. Μας είπαν απλά ότι έχουν γίνει πολλοί γάμοι. Αλλά είναι αλήθεια ότι δεν πρόκειται να πάει μπροστά ο τόπος, δεν υπάρχει μέλλον. Από το κακό στο χειρότερο.

Unknown είπε...

Σχετική ερώτηση κατέθεσε η κ. Αυγερινοπούλου, επιτέλους
http://bit.ly/aTN2rw