Σάββατο 22 Μαΐου 2010

«OLYMPIA THEME PARK» ΣΤΗ ΛΙΜΝΑ ΤΗΣ ΜΟΥΡΙΑΣ


Όπου ακούς πολλά κεράσια, κράτα και μικρό καλάθι
.


Από τα σχέδια επί χάρτου μέχρι την ύπαρξη, θέλει δουλειά πολλή. Στην Ηλεία δεν το έχουμε συνηθίσει
.

Δορυφορική άποψη της θέσης όπου προγραμματίζεται η μεγάλη επένδυση. Αμέσως βορειότερα διακρίνονται ο Αϊ-Γιάννης και τα Βυτιναίικα
.
Μεγαλεπήβολα σχέδια και επενδύσεις εξήντα εκατομμυρίων ευρώ υπόσχεται η Νομαρχία Ηλείας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, κάτω από το χωριό μας και τον Αϊ-Γιάννη. Το επενδυτικό σχέδιο, με την ονομασία «OLYMPIA THEME PARK» θα επιχειρήσει να πουλήσει στους τουρίστες που καταφθάνουν στο Κατάκολο μια Ντίσνεϋλαντ με μπόλικη Ολυμπία, καφέ και σινεμά.
Μετά την σκανδαλώδη αποξήρανση της αενάου λίμνης, την αποτυχημένη αγροτική της εκμετάλλευση, την αποτυχημένη χωροθέτηση βιομηχανικής ζώνης και τη δημιουργία Μουσείου Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής που έμεινε στα χαρτιά, άλλο ένα φαραωνικό σχέδιο θα επιχειρήσει να βγάλει λεφτά από το χώρο που θα μπορούσε απλούστατα να είναι ένα από τα καλύτερα ιχθυοτροφεία του κόσμου.
Το μόνο που δε μας είπαν οι χουβαρντάδες επενδυτές και ο κύριος Νομάρχης είναι πώς θα πείσουν τους τουρίστες των λίγων ωρών να συμπεριλάβουν στο πρόγραμμά τους και το θεματικό πάρκο της Λίμνας και πώς θα αποσβεσθούν τα εξήντα εκατομμύρια, όταν η τουριστική περίοδος στον τόπο μας διαρκεί σκάρτους δύο μήνες.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: