Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΨΑΧΝΕΙ… ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ


Ωραίος ως Έλλην και περήφανος Ηλείος
.
Έχει πολύ καιρό Ηλείος επιφανής από το χώρο της πολιτικής να μας κάνει να αισθανθούμε πραγματικά περήφανοι και σίγουροι για τον τόπο καταγωγής μας. Αυτοί το μόνο στο οποίο διαπρέπουν είναι η ξύλινη γλώσσα, οι ανέξοδες υποσχέσεις και οι υποκριτικές χειραψίες. Επίσης οι λανθασμένες αποφάσεις και η εγκατάλειψη της Ηλείας, που οδηγούν τα παιδιά της στη φυγή.
.

Η Ζιζέλ έκοψε μαζί του ντομάτες. Καμμιά τυχερή χωριανή;
.
Αντιθέτως, τα θετικά παραδείγματα που αναζητούμε έρχονται από το χώρο της τέχνης και του αθλητισμού. Προσφάτως και από το χώρο της μόδας. Χθες μάθαμε από την εφημερίδα «Espresso» ότι ένας Ελληνοαμερικανός, ο Αντώνιος Μπέης (Antonios Beis), γέννημα θρέμμα της Αστόρια και με καταγωγή από την Παλιόχωρα (παλιό Νταούτι) του Δήμου Βουπρασίας, μετά από μία λαμπρή καριέρα στο χώρο του μόντελινγκ επέστρεψε στο χωριό καταγωγής του και έγινε αγρότης. Έχοντας διασχίσει τις μεγαλύτερες πασαρέλλες και έχοντας φωτογραφηθεί από τους καλύτερους φωτογράφους του κόσμου δίπλα στα σημαντικότερα ονόματα αυτού του χώρου όπως η Ζιζέλ (Gisele Bundchen), όντας και ο ίδιος ένα από αυτά, με ευκολία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί τρελλός. Ίσως, αλλά ωραίος τρελλός!
.

Θα μπορούσε να διαφημίζει και λαχανικά παραγωγής του
.
Εξ άλλου, ο χώρος όπου αναζήτησε την ευτυχία, είναι ένας επίγειος παράδεισος που λίγους μπορεί να αφήσει ασυγκίνητους. Οι όχθες της τεχνητής λίμνης του Πηνειού είναι το ιδανικό καταφύγιο για τον τριανταδιάχρονο νέο που έχει χορτάσει στη μέχρι τώρα ζωή του τα φώτα, τη χλιδή και την πολυτέλεια και που τα απαρνήθηκε με προθυμία προτιμώντας αξίες όπως η οικογένεια.
.

Με το σκαφάκι του στις όχθες της λίμνης του Πηνειού. Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη διαφήμιση για τον τόπο
.
Στην Ηλεία δεν συμβαίνουν μόνο καταστροφές και θεομηνίες, ούτε υπάρχουν μόνο κακοί και μετριότητες. Με την αναγέννηση του κατεστραμμένου τοπίου, την προώθηση του πολιτισμικού παρελθόντος και παρόντος, την ανάδειξη του λιμανιού του Κατακόλου σε σημαντική πύλη εισόδου της Ελλάδος και με παρουσίες διεθνούς φήμης όπως ο Αντώνιος Μπέης, η Ηλεία μας μπορεί να δείξει στον κόσμο το ωραίο της πρόσωπο.
.

Φωτογραφίες του διάσημου Ελληνοαμερικανού εδώ και εδώ.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: