Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

ΕΝΑΣ ΚΡΕΣΤΑΙΝΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ


.
Ως κεραυνός εν αιθρία έπεσε η είδηση ότι ο πρώην υπουργός, βουλευτής και αρχηγός του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος ορίστηκε στη θέση του Προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Η καταγωγή του νέου προέδρου του πρωταθλητή είναι από τον Γρύλλο (πρώην Μούντριζα) του Δήμου Σκιλλούντος. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εκτός της πολιτικής του σταδιοδρομίας, εργάστηκε ως δικηγόρος, με γνωστότερη υπόθεση στην οποίαν συμμετείχε τη δίκη του σκανδάλου Κοσκωτά.
.

.
Πρωτοστάτησε στον αντιδικτατορικό αγώνα και στη συνέχεια στο κίνημα για την ανατροπή της βασιλείας. Ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, διαφώνησε με τον Ανδρέα Παπανδρέου και διαγράφηκε το 1975, χρονιά κατά την οποία ίδρυσε μαζί με τον καθηγητή Σάκη Καράγιωργα το κόμμα Σοσιαλιστική Πορεία, ο βίος του οποίου ήταν βραχύς. Το 1989 ήταν μεταξύ των ιδρυτικών μελών του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου και ανέλαβε το Υπουργείο Εσωτερικών στην Κυβέρνηση Τζαννετάκη. Μετά την αποτυχία του Συνασπισμού να εκλέξει βουλευτές στις εκλογές του 1993, εξελέγη πρόεδρος του κόμματος, διαδεχόμενος τη Μαρία Δαμανάκη, θέση που διατήρησε μέχρι το Δεκέμβριο του 2004. Τότε κυκλοφόρησε για πρώτη φορά η πρόταση να εκλεγεί στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η οποία δεν βρήκε πρόσφορο έδαφος.
.

.
Εξελέγη ωστόσο σήμερα πρόεδρος του Παναθηναϊκού, μετά από πρόταση του μεγαλομετόχου Γιάννη Βαρδινογιάννη. Τώρα τι σχέση έχει ο σοσιαλισμός και ο Σάκης Καράγιωργας με την πλουτοκρατία των Βαρδινογιάννηδων και οι αγώνες της Αριστεράς με την παράγκα του ελληνικού ποδοσφαίρου, έξυπνος άνθρωπος είναι ο πρόεδρος του ΠΑΟ και πονηρός ως Ηλείος, όλο και κάποια εξήγηση θα έχει. Όπως και να έχει, ευχόμαστε στο συντοπίτη μας καλή επιτυχία στην άσκηση των νέων καθηκόντων του και στον Παναθηναϊκό καλή επιτυχία στην Ευρώπη.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: