Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008

ΣΕ ΔΕΚΑΠΕΝΤΕ ΜΕΡΕΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΠΙΤΙΑ



Συντάκτης Γιάννης Σπυρούνης

Πάσχα στο σπίτι τους αναμένεται να κάνουν έντεκα οικογένειες στην Αρτέμιδα. Σύμφωνα με την ανάδοχο εταιρία J & P Άβαξ σε 15 ημέρες αναμένεται να παραδοθούν τα πρώτα σπίτια και αποθήκες, που επιδιορθώνονται πάντα με έξοδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Στο μεταξύ, στη Μάκιστο οι εργασίες επισκευής προχωρούν, αρκετές άδειες έχουν εκδοθεί, όμως δεν έχουν ξεκινήσει εργασίες ανοικοδόμησης.
Τα πρώτα 17 κτίρια
Με πολύ γρήγορους ρυθμούς που ξεπερνούν και το χρονοδιάγραμμα, προχωρούν οι εργασίες στην Αρτέμιδα. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί άδειες για την επισκευή 17 κτιρίων από τα οποία τα 11 είναι σπίτια και 6 αποθήκες. Όπως δήλωσε στην «Πρώτη» ο υπεύθυνος της αναδόχου εταιρίας J & P Αβαξ, Θανάσης Γκέβρος σε δύο εβδομάδες θα παραδοθούν τα πρώτα σπίτια έτοιμα στους ιδιοκτήτες τους. «Έχει ξεκινήσει η πρώτη και η δεύτερη φάση των εργασιών, καθώς ήδη έχουν εκδοθεί 17 άδειες μέχρι στιγμής που αφορούν επισκευές κτιρίων. Μέχρι στιγμής δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και θα έλεγα ότι προχωράμε μπροστά από το χρονοδιάγραμμα. Τα πρώτα σπίτια και αποθήκες θα παραδοθούν αρκετά γρήγορα. Αν μας βοηθήσει και ο καιρός η διαδικασία θα επισπευτεί. Όπως και να έχει όμως τα πρώτα σπίτια θα παραδοθούν σε 15 ημέρες», τόνισε ο κ. Γκέβρος. Η ανάδοχος εταιρία με κάθε άδεια που εκδίδεται από την Πολεοδομία, προχωρά στην έναρξη των εργασιών, μη χάνοντας έτσι χρόνο. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι σε συνολικό χρόνο 16 μηνών θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί στην Αρτέμιδα οι εργασίες σε 84 κτίρια και στα δίκτυα υποδομών.
Άλλοι ρυθμοί στη Μάκιστο

Σε αντίθεση με την Αρτέμιδα, στη Μάκιστο οι ρυθμοί δεν είναι ίδιοι. Μπορεί να έχουν εκδοθεί κάποιες άδειες, όμως τα συνεργεία εκεί, ξεκίνησαν με τις προεργασίες που αφορούν τον καθαρισμό των καμένων σπιτιών, κυρίως τα πέτρινα, από τα «σκουπίδια» και μετά θα ξεκινήσει η ανακατασκευή τους. Τα συνεργεία μπορεί να ξεκίνησαν πρώτα στη Μάκιστο, όμως μέχρι τώρα δεν υπάρχουν σαφείς πληροφορίες για το ρυθμό των εργασιών αλλά και το χρονοδιάγραμμα, μέχρι την παράδοση των πρώτων σπιτιών.
www.protinews.gr 15.3.2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: